søndag 11. desember 2011

Oppussing

Det har hvert ganske mye å gjøre den siste tiden her i hus. Vi har flyttet så alt var jo bare kaos lenge og så hadde vi det fint og ryddig og så skulle julepynten frem....
Tidligere så leide vi huset til pappa, men nå ville han veldig gjerne flytte hjem igjen og begynne å pusse opp litt på huset. Greit det, men da måtte jo vi finne en annen plass å leie.. Lettere sagt enn gjort... Vi fikk beskjed om dette i sommer og vi fant ikke plass før i september. Og det var bare helt tilfeldig. En god kompis av oss ville kjøpe hus for å leie ut og når han da fikk kjøpt seg et hus så fikk vi leie det. Flott! :)
Så med en gang han overtok huset fikk vi nøkkelen og begynte å male. Det var ett hint av rosa på nesten alle veggene og det hadde ikke jeg så veldig lyst til å ha....Da ble det kjøpt maling og alt av utstyr og vi satte i gang.

I stua stodet en sekjson... Når vi flyttet den så var det ikke tapetsert bak. Haha. Greit nok, men det var taptetsert flere ganger på de veggene  og hver gang bare sluttet av rett bak seksjonen. Så da var det bare å sette i gang å rive tapet. Etter mye riving, pussing, sparkling, og igjen pussing ble det grunnet. Veldig bra. :)
Det var pappa som jobbet så iherdig med den veggen og den ble veldig bra. Er utrolig fornøyd med stua.
Pappa var også den som malte taket. Taket var kun lutet panel og det hadde ikke jeg lyst på så da kjøpte vi maling til det også.
Jeg ringte til pappa hele tiden med spørsmål om det ene og det andre før jeg startet og når vi da kom til taket så fant han ut at det var like greit at han bare malte det, for da kunne han være sikker på at det ble gjort ordentlig.. :) Når han da allikevel var rundt her så ordnet han liksågodt veggene i stua også. I mellomtiden så var jeg rundt og i huset og grunnet alle vinduskarmene og de andre veggene i huset. Vinduskarmene var mørkbeiset og det ville jeg heller ikke ha... De ble malt hvite, eller fargen heter chi og den er ikke helt hvit.Veggene ble fargen Ascott. En litt varm gråtone. Veldig fornøyd. :) Her er det eldstemann som har hvert malermester. Han ville så gjerne også male så jeg ga han en liten rulle og han satte i gang.      Et lite nærbilde av tapeten i stua. Vakkert sant?

Veggen bak pappa er der hvor sesjonen sto. Den veggen har fått ett par omganger med sparel og grunning og så sparkel igjen når grunningen tørket og vi kunne se om det var flere ugjevnheter.


Pappa brukte ca 8 dager på å male taket i stua. det ble utrolig bra!

Bilder av den ferdige stua kommer når jeg er ferdig med å pynte til jul.
Ha en fin dag. :)


3 kommentarer:

 1. 8 dager på å male taket? Hjelpes! Brukte 2 dager på vårt tak her i Oslo, og holdt på å dø i nakken. Snill pappa du har :)

  SvarSlett
 2. I know!! :) stua her er ganske stor og når det er panel i taket og en pappa som er litt perfeksjonist så tok det sin tid. :) Må jo male nøye "mellom" panelen og det var litt tidkrevende og så lurer jeg på om det var ett strøk med kvistgrunning og to strøk med takmaling. Fint ble det. :)
  Har dere plater eller panel i taket? kommer du hjem til jul forresten?

  SvarSlett
 3. Wow...Så fint det blir! Alltid så imponert over sånne oppussingsfolk.

  God helg til deg!
  Ciao!

  SvarSlett