fredag 9. desember 2011

Krådakake

I forgårs var jeg i Kvinesdal en tur, eller faktisk to turer.....
Første turen var fra morgenen av. Etter en time med å skrape av betongisen fra bilen var jeg på vei.
Er ei jeg kjenner som bor i Kvinesdal og hun skulle lære meg å lage noe de kaller krådakake. Dette er ikke noe jeg er vokst opp med men samboeren min er det og han har lenge hatt lyst på dette her.
Jeg prøvde å google krådakake i går når jeg kom hjem for å finne ut litt om de, men det var ikke lett. Da får jeg opp noe som heter Krotakake og det er ikke det jeg har laget. Så jeg tror rett og slett at dette er noe veldig lokalt for kvinesdal. Det er vel en slags lefse, men det har jo et hvert norgeshjørne sin egen variant på.
Uansett, det var morro å lage de og de var gode! Tror jeg må kjøpe meg en steketakke snart. Hun som viste meg dette var så snill å sende med meg alle vi lagde så nå har jeg mange i frysa. Deilig! 

Så var det å rushe seg hjem for å skifte og ordne middag til ungene før vi rushet avsted igjen. Denne gangen meg og sambo. For min del enda en tur til Kvinesdal. Jeg kom hjem idet ungene og sambo kom hjem og vi hadde ikke mere enn kommet inn døra så kom hun vi skulle sitte på med også. Søstra til sambo. Stressnivået økte litt da. Men vi fikk kledd oss og hevet en Grandiosa inn i ovnen til ungene. Lettvindt middag ja.... Så kom min mamma som skulle sitte barnevakt. .... Og så fòr vi....
Vi var blitt invitert på julebord av nevøen til sambo. Han går første året på kokkelinja for å bli slakter.  Uansett så hadde alle de nyspirende kokkene i klassen arrangert ett julebord på skolen. Det var utrolig god mat! Ribbe, pinnekjøtt, medisterkake, medisterpølse og alt av tilbehør. Er beste sausen og beste kålerabistappa jeg har smakt! Og så var det div dessert etterpå. Alt dette har de laget selv. Fantastisk.
De hadde også en liten butikk hvor de solgte sylte, karamellpudding, rullekake, hermetiserte pærer, syltetøy, og div julegodt. Så vi gikk ikke akkurat tomhendt derifra. :)
Jeg glemte jo selvfølgelig kameraet så jeg fikk ikke tatt noen bilder av den fantastiske maten eller baksten tidligere i dag. Men men....


Fikk tatt bilde av krådakakene når jeg kom hjem. :)


(Disse kommer ikke til å vare så lenge. Må nok lage en ny porsjon før jul..)1 kommentar: