tirsdag 30. november 2010

Ny Veske!

Var en liten tur innom parfymeriet i byen og skulle kjøpe meg en ny parfyme. Og det jeg kom hjem med?
Nei jeg har ikke kjøpt den veska, men den fulgte med når en kjøpte en av parfymene! :D Sånt liker vi!!!
Nå må jeg rydde og styre litt mer for å få litt jul her i huset. Blogges senere!

fredag 26. november 2010

Forberedelse til jul.

Jeg har ikke gjort særlig mye for å bli ferdig til jul, så jeg tenkte jeg trengte ett lite spart bak. Dagene mine går så fort med rydding av hus og vask av klær i tillegg til å underholde ungene. Minstemann er ikke alltid enig i å sove lenge etter mating og sånn så slik at jeg får gjort unna ting...
Jeg tenkte å hive meg på en liste over juleforbredelser. Den skal egentlig gå uke for uke og har 7 deler, meeeeen det går ikke.... Så jeg tenkte at den kan fungere som en veiledende huskeliste for meg. Huskeliste er alltid greit å ha. Listen så jeg på bloggen mer enn bare ord og hun fant den på babyverde.no.

vel, da begynner jeg med del 1. Huff nå får jeg en del å gjøre. :)

Del 1. Inngangspartiet.

Inngangspartiet er det første folk ser når de skal besøke deg - er du fornøyd med hvordan det ser ut? Det er best å fikse her før snøen kommer og dekker alt...for da blir det koslig til jul...og ikke minst blir det like koselig selv om snøen smelter. For de av dere som bor i blokk osv så er det vel ikke store greiene som skal til. Kanskje en blomst e.l?

1. Hvordan ser døren ut? Trenger den en vask? Eller kanskje et strøk lakk eller maling?
2. Hva med dørmatten? Har den sett sine bedre dager? Trenger den bare å spyles av eller er det på tide med utskiftning?
3. Finnes det ting utenfor inngangspartiet som ikke burde være der? En eske som skal kastes? Gamle leker? Ta en opprydding og få vekk det som skal vekk.
4. Finn frem feiekost og fei vekk sand, gamle blader og annet rusk og rask.
5. Er det lys i utelampen?
6. Er dørskiltet "up to date"...eller mangler det et navn eller to?
7. Hvordan er lyden på ringeklokken? Batteriskift?
8. Skriv opp ting som må fikses og sett av tid til å fikse det.
9. Manglet du noe til inngangspartiet? Skriv det opp på handlelisten og få det med deg neste gang du handler. Maling til døren? Nye pærer?
10. Rydde inn hageredskaper, trenger ikke dem når snøen kommer.
11. Tøm blomsterkrukker og plante lyng eller noe i den duren i krukkene
12. henge opp en spiker til julekrans
13. luke vekk ugress rundt trappen
14. Skifte pære i ytter-lyset
15. Rydd vekk alle sommerting, som blomsterkasser, bord og stoler
16. Stable opp den nysagde/høgde veden
17. Vaske og rydde vekk grillen.

Se på inngangspartiet ditt fra litt avstand. Er du stolt av å bo der nå? Er det noe som mangler? Litt pynt eller noe? Er alt klart dersom du skal ha lyslenker der til jul?

Etter at inngangspartiet er gjort er det på tide å skrive noen lister...

Skaff deg enten en julebok eller opprett en mappe på datamaskinen.

1. Gavelister. Du trenger ikke komme på gaver du skal gi bort enda, men det er greit å ha en liste over HVEM du skal gi til.
2. Aktiviteter før jul. Skriv opp datoene for f.eks julebord, avslutningen på koret, barnas aktiviteter...
3. Julekortlisten. Er denne den samme som i fjor? Skal flere ha kort enn tidligere?
4. Tidlige handlelister. Start med å finne ut hvilke menyer dere skal ha til julen. Er det noe av det dere trenger som kan handles tidlig? Hermetikk osv.
5. Julekakelister. Hvilke kaker skal du bake i år? Alle 7 slagene eller bare noe


Da får jeg begynne å tenkte....

torsdag 25. november 2010

Bytur

Dagene går kjempe fort og jeg merker det at det ikke er så lett å få tid til alt når en har to små å tenke på.  Og når da kvelden kommer og jeg har planer om å blogge så må jeg plutselig legge meg. Det har bare sånn helt plutselig gått flere dager siden jeg blogget sist. Sambo har hvert lite hjemme i det siste så da er det vanskelig å sette seg ned å blogge, rett og slett. I går så fikk jeg gjort en hel haug av erender som måtte gjøres, inn og ut av bilen med begge to er et styr. Det er rart å gå fra ett barn til to. Jeg føler meg plutselig som en flokk istede for bare meg og eldstemann. :) Men jeg nyter det! Jeg fikk blandt annet gått innom apoteket og når det var min flokk sin tur til å komme til kassa så var det et nytt ansikt som møtte oss. Da hun ser minstemann så spør hun meg om jeg har fått en sånn Baby Box. For å få det så må en registrere seg på apoteket sine sider, og jeg fikk ikke lov til det siden jeg var registrert fra før når jeg hentet en sånn boks til eldstemann.(har tidligere spurt de som jobber der, men de sa at da går det ikke....) Dette sa jeg til henne og hun bare svarer,"det var rart..vil du ha en?" bare sånn uten videre. Jeg sa jo seff ja!
Denne gangen var det ganske mye i den pakken. 8 bleier, en body, en bok, en masse kremer og såpe, 2 sutter, ammeinnlegg, en stor pakke våtservietter og bladet foreldre og barn. Kjempe koselig!

Vi fikk også rotet oss innom banken, noe jeg skulle ha gjort ganske lenge, men men.
VI fikk ihvertfall tømt tre sparebøsser, (eldstemann sine, desverre ikke mine), opprettet konto for minstemann, satt inn penger på kontoen til minstemann og hentet bursdagsgaven til eldstemann.
Det var en slags bag/veske eller hva det nå heter, og en hals/pannebånd. Og ikke nok med det. Vi gikk derifra med et lekefly, et lekehelikopter og en leketraktor, tre nye sparebøsser, og en helium ballong. Gutten var jo i ekstase!!! :) Er morro de gjør såpass for de små.

Var også innom butikken noe som er en egen sport for tiden. Store gutten har jo ikke tid til å sitte i vogna og lille gutten er for liten til å sitte i vanlig korg enda så da hadde vi en og ledstemann hadde en. De hadde ikke sånne små korger så han tok en stor en.At det ikke var flere som ble påkjørt er jeg ganske imponert over..... Trenger jo ikke akkurat å si hva jeg handlet der men jeg fikk lyst på noen nye blomster i stua (er litt lei av evig-grønne planter hjemme) så disse ble med hjem.
Jeg må velge blomstene mine litt med omhu for hvis de krever vann mer enn en gang i mnd så kan ikke jeg ha de... :p Neida det er ikke så ille, men type kaktuser og sukulenter (eller hvordan det nå staves) er noe som overlever så da går jeg for de.
Etter den byturen var jeg ganske sliten så da var det godt at vi skulle til mamma og pappa en tur. Sander stor koser seg der. Ny favoritt der er å se på filmen Cars på storskjerm.

Vel det var det. Ha en fin kveld hvis det er noen som titter innom.

lørdag 20. november 2010

Vinter.

I dag så snør det hos oss. Jeg syns det er kjempe koselig med snø og blir i kjempe julestemning av det. Det er også min favoritt årstid.  Men i dag så fryser jeg og var ikke helt enig i at det skulle være så kaldt i dag...og så kom jeg over noen bilder på dataen fra min nest favoritt årstid. Høsten. Vi bor litt utenfor byen og har da masse skog og natur rundt oss. Elsker det!!
Her kommer det et lite bilderas fra da det ikke var så veldig kaldt....








fredag 19. november 2010

Elgmiddag

Her om dagen så hadde vi ett vennepar av oss på besøk på middag.
Vi holder på med prosjekt tøm frysa, for ikke nok med at jeg har en sambo som henter alt fra sjøen så får han tak i alt fra skogen også. Denne gangen ble det elgstek med rødvinsaus, poteter og grønsaker.
 mmmmm. masse selvplukket kantarell! :)
 Fedigdekket bord. Det eneste som ikke var kommet på plass var grønsakene.
 Elgsteken med kantarellene.
ALT sammen stappet på tallerkenen.
Nå er det bare å stappe i seg!!!

mandag 15. november 2010

Fondantkake

Til faren min på farsdagen så laget jeg en kake. Det ble en mmf (marsmellows fondant)kake. Jeg har laget det en gang før men da laget jeg fondanten selv og det var noe klin.Og ungene var med å lage den så jeg fikk ikke gjort så mye. :)  Så denne gangen bestilte jeg fondanten på Trunken. En MEGA kul butikk. (den kan jeg prate om en annen dag. ) Kjøpte konditorfarge samtidig og satte i gang. Her er resultatet.
Mitt andre forsøk på en fondant kake. Ble ganske fornøyd. Det ble pappa også. :)

Farsdag.

 I går var det farsdag som sikkert alle har fått med seg. :) Så i går ble det mye å gjøre. Jeg laget frokost til sambo og jeg laget ferdig kakene til min far og faren til sambo. Så når sambo var satt pris på med frokost på senga og max savslapning så monterte jeg ferdig kakene.
 Det er en liten sjokoladeunge her. :) Han spiste på slikkepotten når jeg var ferdig med å ta glasuren på skjokoladekaka.
Vi var alle samlet i senga. :)



Dattra til sambo hadde kjøpt et ølgalss til han på¨Europris. Det var ganske stilig, men jeg har glemt å ta bilde av det. Det er ett øl-barometer på det. :) Det står forskjellige ting på det ettersom du kommer lenger ned i glasser. Morsomt! Jeg pyntet ett kubbelys til sambo fra ungene.


 Det var litt morsomt. Er første gang jeg har gjort noe sånt. Jeg er ganske ny på hele den fronten.
Jeg ble ihvertfall ganske fornøyd. Fort gjort var det å.

lørdag 13. november 2010

Min lille handletur

I dag var vi en tur til byen, dattra til sambo og jeg.
Da havnet vi innom Europris og i dag hadde de ganske mye hobby/scrappe greier. Det er ikke så bra for lommeboka det der. Så dette fant veien ned i handlekurven min i dag.



Det ble noen stempler, ståltråd, bånd, pensler, papir, scrappe rammer, og div dill og pynt.  Så nå får jeg se hva det blir ut av dette her. :)
Jeg greide ikke helt å gå forbi disse øredobbene når vi var innom senteret. :) Jeg har en svakhet for øredobber!

I går kveld...


I går kveld så var jeg alene hjemme med ungene. Sambo jobber som vakt i et vaktselskap så i går var han i G
 rimstad og jobbet. Han er der i kveld også, men nå har jeg dattra hans som selkap. :) Vel i går når han kom hjem før han måtte gå igjen så hadde han med seg hummer til meg. :) Namm!!! Jeg er så heldig å ha en mann som jobber som fisker, så vi omtrent vasser i alt av fisk, krabbe, kreps, hummer, blåskjell og alt en kan få tak i.
Så dette var kveldsmaten min i går. :D
Og som jeg så ofte gjør på kveldene når jeg er alene så kruser jeg rundt på nettet og i går kom jeg over noen hekla blomster. Jeg er veldig, veldig fersk på heklefronten og er ikke flink til å lese oppskrifter. (ikke på strikking heller) men disse ble jeg ganske så fornøyd med!




Jeg er ikke sikker på hva jeg skal bruke de til enda. Men jeg holder på å strikke ett teppe. Kunne jo hvert pynt på det. :)

God Kveld.

onsdag 10. november 2010

Dagen i dag.

Ja i dag har vi tatt det helt med ro. Er lenge siden vi har hvert hos foreldrene min så jeg tok ungene med ut dit i dag. Eldste mann har fri fra barnehagen på onsdager og fredager og da maser han om å besøke beste. :)

Ellers så tror jeg han har funnet seg en hobby. :) Å ta bilder. Det syns han er kjempe gøy!
Han får helt annfall hvis han ikke får lov. :)



I går så prøvde vi å gi minstemann grøt for første gang. Han forsto ikke helt hva dette var og jeg husket plutselig hvor utrolig klissete babygrøt er......... Og så skal han hele tiden ta hendene til munnen og grøten havner alle veier. usj. Men morro er det!


Det gikk mye bedre i dag. Da fikk han til å svelge noe av det i det minste. hehe.
God kveld!

tirsdag 9. november 2010

Bursdag.

På lørdagen så ble vår eldste 3 år. Store gutten min! Og da måtte vi jo selvsagt ha selskap.
Så på lørdag så kom familien på kaffe og kake. Her kommer ett lite bilderas fra dagen.

 Oreokake. Er første gang jeg har både smakt og laget denne kaka og jeg ble ganske fornøyd.
  Namm, kake og brus!! Bursdagsbarnet.
Sjokolademuffins med vaniljekrem. 
Ny sko til å ha i barnehagen












En ny pysjamas














Ny utedress til å ha i barnehagen.
 En bok med alle hans favoritter.:)
Den slo bra ann!













Og en hel pose med duplo









 En fjernstyrt traktor.

Det var en kjempe fin dag med familien på besøk og Storebror stor koste seg hele dagen!
Fra oss så så fikk han Mikkes klubbhus. 


På dagen så er det stort sett playhousedisney som står på tv og Mikke Mus er en klar favoritt sammen med Handy Manny. 
Ha en fin tirsdag!

fredag 5. november 2010

Nytt design!

 Ja nå fikk jeg meg en real god overraskelse. Rebekka fra bloggen ♥ Mer enn bare ord ♥ har hjulpet meg med å designe bloggen. Eller ikke bare hjulpet. Hun har gjort hele greia for meg! Er det ikke fantastisk? Nå gleder jeg meg til å legge inn masse innlegg og bilder, ja rett og slett få en blogg ut av dette! :)

I går mens Storebror var i barnehagen så dro jeg og babybror en tur til kristiansand. Jeg ville innom Ikea og Panduro en tur og det fikk jeg gjort. Greide til og med å lure meg inn en tur på toys R us. :) Det hadde storebror stor glede av. Jeg kjøpte Mikkes klubbhus og en Handy Manny figur. Mikkes Klubbhus fikk han når vi kom hjem igjen. Handy Manny blir nok en julegave. Jeg skal prøve å få lagt ut bilder av alt jeg kjøpte senere i kveld hvis ikke kakebakingen tar helt av her. Storebror har bursdag i morra.blir 3 år og greier. Ja det minner meg på at jeg må få gjort ferdig dekorasjonene.... Søren... tror det blir å legge ut bildene en annen dag....... Hvis sambo bare kunne komme seg hjem så jeg får hendene litt fri..... I dag er det oreokake og muffins som står for tur. Og ja jeg må ikke glemme geleen!
Ha en fin kveld. storebror skal ha kveldsmat.